Under skrivhuden

Under skrivhuden

Skrivresan

SkrivandetPosted by Jossan Fri, March 24, 2017 23:03:53

Med undantag för att bli berikad med barn och allt sånt där som man naturligtvis håller högst av allt så slår den här författarresan resten på fingrarna. Jag får stanna upp och nypa mig själv både nu och då för att ta in att det verkligen är sant, att det händer mig. Inte för att jag inte har kämpat för det, och inte skulle vara värd det. Herrjävlar vad jag många gånger har jobbat i motvind. Det är min tur nu. Och jag tänker njuta av varje steg på vägen.

I detta nu är omslagsmakandet inne i sitt slutskede. Jag är så pirrig att det knappt går att förklara med ord. Ett proffs håller på att klä min bebis! De som följer mig på Instagram och Facebook vet även att det i veckan blev klart att Word Audio ska ge ut Kalla mig Amanda som ljudbok! Kontraktet är påskrivet, hurra! Det har varit en dröm i så många år att mina böcker ska komma även i ett lyssnarvänligt format.

Det är andra saker som händer bakom kulisserna, och jag hoppas kunna berätta om allting inom en snar framtid. Men något jag kan ventilera redan nu är att min första föreläsning i rollen som författare är gjord. Igår fick jag äntligen anledning att bära min snygga namnbricka med jobbtiteln jag älskar att ha, när jag fick prova mina vingar hos Borensbergs bibliotek. Det var superläskigt och superhärligt på samma gång, och jag tror att det här är något jag lätt kan bli beroende av att göra!


Jag hoppas att det blir många föreläsningar framöver. Inte bara för att få sprida mina böcker och mitt namn, utan för att få träffa nya människor. Just den här föreläsningen gjorde exempelvis att jag för första gången fick träffa deckarförfattaren Sonja. Vi hänger i samma författargrupper på sociala medier och jag hade inte en susning om att hon skulle dyka upp i Borensberg igår. Utöver de fantastiska blommorna hon gav mig fick jag även en enorm kick av mötet, kollegor emellan. Jag älskar forum där jag får träffa andra som delar min passion för skrivandet. Blommor kom även från biblioteket, samt från min man. Som sagt, jag kan utan problem vänja mig vid det här, hehe…

Nästa vecka börjar redigeringen av boken på allvar. Och jag älskar det. Älskar det. Det här är verkligen vad jag vill göra varje dag i resten av mitt liv. Jag hoppas att du följer med på resan!