Under skrivhuden

Under skrivhuden

Uppvärmningen

SkrivandetPosted by Jossan Thu, February 23, 2017 00:32:40

Med undantag för att jag flåsat döden i nacken i ett par dagar (när jag legat helt utslagen i en kraftig mansförkylning) så händer det många kittlande saker. Jag ska exempelvis snart hålla en föreläsning om mitt skrivande på ett lokalt bibliotek, där jag för första gången kommer att kunna bära någon av mina nya namnskyltar som jag beställt.

Jag minns med fasa alla muntliga redovisningar jag blev påtvingad i skolan, jag hatade dem så mycket att jag flera gånger valde att filma redovisningar hemma för att spela upp i klassrummet senare. Då hade jag alltid en känsla inombords som sa att alla kunde göra det där bättre. Nu vet jag redan att jag kommer att göra det bäst. Vem vet mer om mitt skrivande, liksom? Men jag är nervös, det är jag. Herrejävlar vad nervös jag är! Mest för att det inte ska vara något folk där. Eller ännu värre, att det bara är ett fåtal personer där och jag känner merparten. Jag pratar hellre framför tusen främlingar.

Annars har sista tiden mest gått åt till att fira bokkontrakt med vänner och familj. Fina utemiddagar, bubbel och blommor har satt guldkant på mina dagar. Det har varit långa samtal kring kommande releasefest, boksläpp och bokmässa, och jag har bollat omslagsidéer med förlaget. Idag blev det dessutom klart med bokningen av hotell till Göteborgsdagarna i september. Hela familjen tar ledigt och följer med för att stötta mig, och de finaste vännerna ska också hänga på. Det kommer att bli helt fantastiskt.

Jag har skaffat en författarsida på facebook, eftersom jag hörde att författandet inte blir på riktigt innan dess. Och förlaget har nu lagt till mig i författarstallet, ta gärna en kik in där också.

Det här med bokkontrakt är verkligen en kär liten sak.
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.